Leesestafette po

De Leesestafette is een leuke actie van het Limburgs Leesoffensief om samen met bibliotheken en scholen een statement te maken tegen de leesachterstand én om het goede voorbeeld te geven. Want goed voorbeeld doet volgen. Door met veel scholen tegelijkertijd 15 minuten te lezen, laten we zien hoe je met een kleine moeite, toch een groot resultaat bereikt. En het allerbelangrijkste: Het is één groot leesfeest, waardoor iedereen ervaart hoe leuk lezen kan zijn.

Vorig jaar hebben 37 scholen meegedaan aan de Leesestafette. Dit record willen we dit jaar verslaan! Zoveel mogelijk leerlingen gaan op 16 september 15 minuten klassikaal vrij lezen. De eerste klassen starten op 9.00 uur, waarna het estafetteklokje na 15 minuten wordt doorgegeven aan de volgende klas.

Het programma

09.00 uur: Welkom en aftrap met alle scholen tegelijk via een Teamsverbinding

09.14 uur: Gezamenlijk aftellen

09.15 uur: Op elke school start één klas met een kwartiertje lezen

Hierna geeft de klas ‘het estafetteklokje’ na 15 minuten door naar de volgende klas, enz.

De Leesestafette eindigt als alle klassen een kwartiertje hebben gelezen.

Goed om te weten

  • Er is geen vergoeding voor deelnemende scholen
  • Wel ontvangt elke school die deelneemt promotiemiddelen, zoals een ‘estafetteklok’, posters en een leuke incentive voor de leerlingen.
  • Bij deelname geef je toestemming dat eventuele (lokale) pers aanwezig mag zijn en/of er foto’s /video’s worden gemaakt ter promotie van de activiteit en het Limburgs Leesoffensief. Het is daarom fijn als vooraf is afgestemd wie er wel/ niet in beeld mogen worden gebracht en dit kenbaar is gemaakt.

Mede mogelijk gemaakt

De Leesestafette is een initiatief van het Limburgs Leesoffensief en onderdeel van de campagne Het Limburgs Kwartiertje.

Bekijk hier de after movie van De Leesestafette van vorig jaar! 

Adres school vestiging